‘Onderwijs in het signaleren van kindermishandeling’

Onderwijs

Professionals uit verschillende beroepsgroepen spelen een rol bij het signaleren van kindermishandeling. De Forensische Polikliniek Kindermishandeling (FPKM) verzorgt daarom onderwijs voor diverse disciplines en onderwijsinstellingen. Wij verzorgen voordrachten aan onder meer universiteiten, hogescholen, GGD’en, Veilig Thuis, jeugdzorginstellingen, de Raad voor de Kinderbescherming, ziekenhuizen, politie en justitie.

Signaleren en doorverwijzen

Door onderwijs op maat laten wij zien waarop je als professional moet letten bij het signaleren van kindermishandeling. Ook maken we duidelijk in welke gevallen het belangrijk is dat je doorverwijst naar de forensisch arts voor kinderen, voor objectieve en onafhankelijke beoordeling.

Contact

Wil je meer weten over de onderwijsmogelijkheden voor je organisatie? Neem dan telefonisch contact met ons op, of vul het contactformulier in.

Opleiding forensische verpleegkunde

De FPKM verzorgt in samenwerking met de GGD Amsterdam de Opleiding Forensische Verpleegkunde. Deze praktijkgerichte opleiding ontwikkelt doelgericht de kennis en vaardigheden die je als forensisch verpleegkundige nodig hebt. De opleiding duurt 31 dagen.

Lees meer

Ben je een cursist van de opleiding forensische verpleegkunde?

Cursisten die een opleiding volgen bij de FPKM kunnen op deze pagina inloggen. Wanneer je geen inloggegevens hebt, kun je contact opnemen met het opleidingssecretariaat FPKM.

Ga naar inloggen voor cursisten

De Forensische Polikliniek Kindermishandeling is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten